Terminsbetyg i ännu ej avslutade ämnen i So och No

Betyg3

 

Nu vid terminsslut får man betyg i alla ämnen man har läst fram till betygsdatumet. Om man inte läst ett ämne alls under den senaste terminen så sker en uppflyttning av tidigare terminsbetyg.

Undervisningen i So- och No-ämnen delas upp i 4 perioder under året. Det innebär att undervisningen i det pågående ämnet i So respektive No inte är avslutad nu vid terminsslut och att ett rättvisande betygsunderlag för hela ämnet saknas. Därför ska betyget i det pågående ämnet endast ses som en prognos på det betyg som ska sättas när undervisningen i ämnet är avslutad. Ämnesbetyget som sätts då ämnet är avslutat kan med andra ord bli både högre och lägre än det betyg som sätts nu till jul. Ämnesbetygen i dessa ämnen sätts under v.4-6.

Terminsbetyg ska dock sättas i de ämnen där eleven har haft undervisning den senaste terminen. Terminsbetyg är kanske ett lite vilseledande begrepp då det ska sättas som en sammanfattande bedömning på allt betygsunderlag / utifrån all bedömning som finns från höstterminen i åk 7 och framåt fram till idag.

Om man vill ha lite mer info om terminsbetyg så kan man se film från skolverket.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s