Skolvalet – resultat

Här kan ni se hur resultatet på skolvalet såg ut på Hedda.

Skolval2018

En tolkning skulle kunna vara att våra elever ser deras framtida livsmiljö och humanistiska värden som viktigare än vad vi vuxna tycks göra.

Källa: https://www3.mucf.se/skolval2018/ValresultatRiksdagG97PT2.do  

6 reaktioner till “Skolvalet – resultat

  1. Fast det är ju inte en möjlig tolkning av valresultatet, det är en åsikt, ett ställningstagande och en värdering. Som i sig är värd att respektera – men som sagt inte en möjlig tolkning av valresultatet.

   Gilla

   1. Det är ju skolans tolkning också, i allra högsta grad. Det implicerar att humanistiska värden och framtida miljö gagnas mer av skolungdomarnas valresultat än av de vuxnas. Jag menar att det är en politisk åsikt snarare än ett vetenskapligt faktum. Som Timbros undersökning visar är det dessutom faktamässigt fel. MPs miljöpolitik är i botten avseende effektiva åtgärder för att förbättra vår miljö.

    Gilla

 1. Utan att gå i politisk polemik – så var tanken att eleverna väljer ett parti som fokuserar på miljöpolitik (oavsett effekt) och väljer bort ett parti som skiljer på ”vi” och ”dom”. Sen bör skolan nog lyssna mer på FNs miljöpanel än på Timbro – utifrån skollagen och kravet på forskning och beprövad erfarenhet. Men vi tar tacksamt emot alla förslag till undervisningen där Timbros idéer och föreslagna insatser visar på effekt på miljö och klimat.
  Traditionellt sett har de intressen som Timbro driver skapat miljöproblem mer än löst dem.

  Gilla

  1. Jag konstaterar bara att barnen röstat tungt på ett parti som har en av de sämsta och mest ineffektiva handlingsplanerna för att rädda vår miljö, som i allra högsta grad är global. Det innebär att deras kunskap i området behöver förbättras. Att skjuta på budbäraren, Timbro, vad de gjort och inte gjort, förändrar inte sakfrågan. Skolans kommentar tar politisk ställning, vilket i min värld är olämpligt. Jag kan bara hoppas att undervisningen avgränsar sig till fakta och lämnar ideologin utanför.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s