Planering sista veckorna, betyg, skåpstädning / datorer, avslutningsdagen i kyrkan, sommarskola, mm

Planering sista skolveckorna

Aktiviteterna sista skolveckorna präglas av elevens val-aktiviteter samt att arbeta med gruppstärkande aktiviteter, friluftsliv och att utmana eleverna i nya situationer – i enlighet med kap. 1 och 2 i läroplanen. Efter ännu ett krävande skolår, då prestation, bedömning och betygssättning i stort är avklarat finns ett behov få göra nåt annat.

I grova drag ser planeringen ut enligt följande – klicka på länken nedan (detaljschema för elevens val, inkl om transporter, mat, etc., får eleverna via respektive ansvarig för elevens val – info mån. 4/6): Planering sista dagarna vt2018

Betyg hem via post

Vi kommer att skicka hem alla betyg via post till den adress där eleven är skriven. Vi vill att avslutningsdagen ska vara befriat från betygsjämförelser, betygsstress och eventuella betygsdiskussioner. Ambitionen är att betygen postas hem så snart det är möjligt efter avslutningsdagen.

Nattvandring för åk 7 och 8

Under natten mellan tisdag 12/6 och onsdag 13/6 kommer alla elever i åk 7 och 8 att göra en nattvandring över Härnön för att möta solen tillsammans. Information om detta kommer att gå ut från resp. mentor.

Städning av skåp / återlämning av nycklar (gäller elevskåp såväl som skoskåp)

Sista veckan är det bra om alla elever ser över vad de lämnar i sina skåp för sommaren. Nuvarande åk 7 och 8 kommer (på försök i år) att behålla sina skåp över sommaren. Det är dock bra om inga värdesaker lämnas i skåpen. Ta till ex med era elevdatorer hem.

Eleverna i åk 9 ska städa ur sina elevskåp och skoskåp och därefter lämna tillbaka sina skåpnycklar. Det är därför bra om alla har med sig väskor/påsar så det räcker för de grejer / material de har i skåpen som ska med hem.

Avslutningsdagen 15/6Avslutning i kyrkan vt2017

Avslutningsdagen börjar med att eleverna samlas på skolan kl 08:00 i sina hemklassrum med sina mentorer. Vid 08:45 tågar vi gemensamt ner till domkyrkan där avslutningsceremonin börjar kl 09:00.

Avslutningen i kyrkan är för skolans elever och personal. Och eftersom kyrkan har 600 platser och vi är drygt 430 personer från skolan så är det mycket begränsat med plats för anhöriga. Därför har vi precis som ifjol begränsat det till att endast en anhörig per elev i åk 9 var välkommen in i kyrkan. Anhöriga släpps in när alla elever och personal har fått sittplats.

Som anhörig är man mycket välkommen att ansluta sig till eleverna på kyrkbacken efter avslutningsceremonins avslut efter ca 09:40.

2 reaktioner till “Planering sista veckorna, betyg, skåpstädning / datorer, avslutningsdagen i kyrkan, sommarskola, mm

  1. Det står att avslutningsdagen är den 16/6. Det är den 15/6 om jag inte missförstått tidigare information.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s