Tätt samarbete ska skapa trygghet för ungdomar

säkerhet

Skolan, socialtjänsten och polisen krokar arm, går i takt och tätt ihop. Rektorer, fältassistenter och socialsekreterare bredvid lärare, elevassistenter, specialpedagoger, ungdomspoliser och utredare. Alla är med och alla har samma mål. Att skapa lugn och trygghet för ungdomarna i Härnösand både i skolan och på stan.

Visst är du som förälder också med?

I veckan samlade kommundirektör Sofia Pettersson ihop en stor grupp människor från skolan, socialtjänsten och polisen. På agendan fanns en enda fråga. ”Vad kan jag bidra med för att skapa lugn och trygghet för ungdomar i Härnösand?”.

– Jag har under en tid fått samtal och brev om olika händelser som vi inte vill ha i Härnösand, säger Sofia Pettersson. Jag har också fångat upp en viss frustration. Alla arbetar med samma mål – en bra miljö för våra ungdomar, men formerna för hur vi kan hjälpas åt är inte riktigt på plats. Det tar vi tag i på allvar nu.

Resultatet av veckans möte blev kontinuerliga träffar, raka kontaktvägar och konkreta insatser.  En grupp har bildats och i den finns representanter från Härnösands högstadieskolor, gymnasiet, socialtjänsten och polisen. Gruppen har ansvar att samla bilden av ungdomssituationen i Härnösand just nu. Gruppen ska träffas en gång i veckan. Utifrån den lägesbild de fångar kan vi skapa konkreta åtgärder.

– Vi ska tillsammans bli ett stort ”vi” där varje individ har fokus på vad den kan tillföra för att vi ska nå vårt mål, säger Sofia.

Här behöver vi så klart också hjälp av dig som förälder. Får du ta del av händelser, berättelser, filmklipp eller texter som gör dig orolig eller som visar något som inte kan förknippas med lugn och trygghet? Berätta gärna det för ditt barns mentor. Dina berättelser blir en viktig del i den nya gruppens arbete med att skapa en gemensam lägesbild.

Alla som möter våra ungdomar i Härnösand är viktiga och kan bidra. Våra ungdomar ska känna sig trygga när de går till skolan eller på stan, oavsett om det är på dagen eller kvällen.

Har du frågor eller förslag som rör det gemensamma trygghetsarbetet? Hör gärna av dig till mig. Ditt engagemang är värdefullt.

Hälsningar Erik Juntikka, rektor Hedda Wisingskolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s