Besök av elever från Sydafrika i april – kanske början på ett utbyte

swedcorn bild1

Nu är det klart – Hedda Wisingskolan får i slutet av april besök av 16 elever och 4 lärare från Sydafrika – kanske blir det början på ett utbyte.

Utifrån erfarenheter och tidigare samarbete / utbyte med Conwall Hill Collage i Irene / Centurion i Sydafrika har vi blivit tillfrågade om vi kan stå värdar för en grupp elever och lärare på besök i Härnösand i slutet av april.

Måndag kväll den 23/4 fram till torsdag morgon den 26/4 kommer de på besök hos oss på Hedda Wising. Kanske kan vi starta ett samarbete med dem inför framtiden – för kommande utbyten inom det som kommit att kallas Swedecorn. Det började som ett samarbete mellan en skola Sollentuna (Vibyskolan) och Cornwall Hill Collage för 15 år sedan. Sedan dess har även Näsbyparksskolan i Täby kopplats på. Nu är vi nyfikna på om vi kan utvidga samarbetet till även Härnösand.

Vi kommer att behöva värdfamiljer och elevvärdar till de 3 nätter och 2 dagar eleverna är på besök hos oss (de är i Sverige i nästan 14 dagar). Det kommer att bli lite tid i skolan och visa hur det är på Hedda Wising – utöver det blir det extra aktiviteter utanför skolan som vi planerar tillsammans. Mer information om detta kommer inom kort.

Vi hoppas på att vi kan åka med en liten testpatrull till Sydafrika under nästa läsår – vill ni se och läsa lite om hur Näsbyparksskolans första testresa blev 2015 så kan ni läsa här:  https://swedcornnasbypark.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s