Elever i åk 8 – praktik i matsalen från v.4

matsal

I samråd med Lena i matsalen och elevrådet kommer eleverna i åk8 att göra en till två praktikdagar i matsalen under vårterminen. Det kommer att ske enligt ett rullande schema, se schemat här:  https://harnosand.sharepoint.com/sites/hedda/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=mN2aoJk7xPsctkTp9Use8nW4bP3pAdym9Dk1gbum%2BDU%3D&docid=2_08605237d834f4bc6ab6ef97dd2de226b&rev=1&e=KaBcOb 

Eleverna kommer att får ta del av och prova på alla arbetsuppgifter skolans arbetsmiljöansvar tillåter. Eleverna gör praktiken två och två men mixat från olika klasser. Praktiken börjar på måndag 22/1 (v.4). 

Eleverna börjar i matsalen med att själva ta lunch mellan 11:00 och 11:30. Därefter blir det praktik i matsalen, disken och köket mellan 11:30 och 13:30. Kl 13:40 återgår eleverna till lektionerna enligt schemat.

Syftet med praktiken i skolmatsalen är att skapa mer och bättre förståelse för arbetet bakom hur skomaten hamnar på elevernas tallrikar, vad det innebär i form av förberedelser och efterarbete. Vi hoppas även att detta ska skapa mer förståelse för skolmatssituationen ur ett hållbarhetsperspektiv samt att deltagandet i detta ska skapa en ännu bättre helhetsmiljö i skolmatsalen än idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s