Utebliven undervisning i moderna språk – tyska

tyska

Sedan ett par dagar innan höstlovet har undervisningen i tyska varit inställd på grund av sjukdom. Det rör allt som allt, till dags dato 11-14 lektioner (ca 10-12% av årsundervisningen) i respektive årskurs. Variationen beror på att vi ger eleverna i åk 7 mer undervisning än timplanen för att de är en stor klass för nybörjarspråk. Vi har dock sökt med ”ljus och lykta” efter en vikarie då moderna språk (tillsammans med kemi och träslöjd) är ett ämne där det är mycket svårt att på ett meningsfullt sätt sätta in en vikarie utan ämneskompetens, men vi har inte lyckats att hitta någon. Därav de inställda lektionerna.

Från och med måndag kommer läraren i tyska att börja arbeta igen – dock endast på deltid. Detta innebär att fokus kommer att läggas på åk 9 med full tids undervisning mot dem och 2/3 av undervisningen mot åk 8. Lektionerna i tyska förblir inställda i åk 7 tills annan lösning hittas. De redan gjorda examinationerna kommer emellertid att rättas för att om möjligt ha ett underlag för betyg till jul.

Vi kommer emellertid ersätta eleverna för den tid de missar under kommande läsår genom ökad undervisning då. Om det är möjligt ersätter vi åk 8 redan under våren, det beror emellertid på vilken lösning vi hittar för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s