Läsårets första sammanfattande frånvarouppföljning sker nu vid månadsskiftet

tid3

Vi tycker alla att skolan är viktig och vi som arbetar i skolan vet att frånvaro har en tydligt negativ effekt på skolresultaten.

Vid månadsskiftet sept/okt gör vi årets första samlade frånvarouppföljning. Den sköts av skolsköterskan och innebär att vi uppmärksammar de elever som har hög återkommande skolfrånvaro – det gäller både skolk och hög återkommande sjukfrånvaro.

Alla elever som har 5% eller mer ogiltig frånvaro sedan skolstart kommer att få ett brev hem där vi sakligt informerar om läget samt förklarar vad skolan gör för att följa upp orsakerna. Brevet är ett meddelande – inte någon varning – om att frånvaron är för hög och att vi vill att ett samarbete mellan skola och hem upprättas för att komma till rätta med situationen. Här kan ni läsa hur brevet ser ut: Meddelande om hög ogiltig frånvaro

Om man som elev har hög återkommande sjukfrånvaro och skolan (mentor och/eller elevhälsoteamet) inte känner till och förstår orsakerna följs även detta upp mot vårdnadshavare. Det gäller som sagt återkommande sjukfrånvaro – vilket innebär att vid läsårets första avstämningsperiod skickas inga meddelanden hem. De första meddelandena kring detta skickas ut vid avstämningen okt/nov.

Om man vill läsa mer om skolans rutiner kring frånvaro så hittar men dem här: Rutiner för hantering av hög frånvaro 

Om man vill se ut brevet om återkommande hög sjukfrånvaro ser u så hittar man det här: Meddelande om hög återkommande sjukfrånvaro 

3 reaktioner till “Läsårets första sammanfattande frånvarouppföljning sker nu vid månadsskiftet

  1. Jag tycker att det är bra att ni tar närvaron på allvar men borde ni inte göra något åt håltimmarna i första hand. Det känns urlöjligt för mig som förälder att ansöka om en eftermiddag ledigt då var och varannan dag har hål! Ibland flera gånger på en dag. Hade ni inte löst det här?

    Gilla

    1. Hej Annelie, Vi känner precis som du. Planen är att täcka upp med befintlig resurspersonal, men ex förra veckan så hade vi flera dagar då 3-4 av resurserna var sjuka, utöver de lärare som var sjuka eller vabbade. Vi fick inte tag i fler vikarier.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s