BRI-olympiaden – ett stort tack från arrangörerna till våra engagerade elever som var funktionärer

BRI

Denna dagen ett liv…

Visst var det så han sa, farbror Melker i Saltkråkan. Så känns det verkligen för mig idag, och säkert för hela gänget från Hedda Wising som var uppe på Högslätten i hällande regn hela dagen. Vilken lång,  blöt och kall arbetsdag vi har haft!

Trots vädret och därmed tuffa förutsättningar var samtliga elever från Hedda Wising helt underbara, fantastiska, engagerade och duktiga! Det var helt häpnadsväckande hur de kunde hålla humöret uppe trots regn och förseningar. De var helt otroliga! Men en sån tur att de inte är gjorda av socker för då hade det nog inte varit någonting kvar av dem efter idag.

Det som inte dödar- det härdar brukar man säga, och idag har vi verkligen härdats. Alla vi som var på Högslätten, såväl funktionärer som alla andra som var där.

Men att himlen var mörk märktes inte på friidrottsarenan. Tävlande elever och entusiastiska funktionärer strålade ikapp och spred värme och glädje omkring sig. Under dagens arbete blev jag flera gånger ”påhoppad” av föräldrar och lärare som ville ösa beröm över ungdomarna. Funktionärerna på längdhopp, särskilt de som stod vid Längd 2 var helt fenomenala. De hejade och uppmuntrade eleverna något alldeles otroligt bra. De ledde också uppvärmning för väntande klasser. Även vid den andra längdhoppsgropen, löpningen och vid kulstötningen skötte sig funktionärerna exemplariskt. ”Allt i allo” funktionärerna såg till att kurirstafetten avlöpte utan att någon av misstag korsade mållinjen för tidigt. De hissade också BRI-flaggorna, hjälpte Navet vid matutdelning, tog hand om hela utdelningen av nummerlappspriser. ”Allt i allo-funktionärerna” fanns överallt där de behövdes och avlöste också sina kamrater för lunch och andra behov.

Funktionärerna från Hedda Wising tog verkligen sina arbetsuppgifter på största allvar. De visade goda ledaregenskaper, de samarbetade bra med varandra och var ordentligt klädda efter väder och aktivitet. Funktionärerna visade också prov på idrottsliga kunskaper när de gav de tävlande tekniktips och peppande råd. Vidare tog de också stort ansvar att följa säkerhetsföreskrifterna vid längdhoppsgropen och kulstötningsringen. Förutom detta var ungdomarna dessutom trevliga, noggranna i sitt jobb och duktiga på att uppmuntra och peppa de yngre eleverna. De tog också ansvar för varandra och turades om med arbetsuppgifterna och stöttade varandra i funktionärssysslorna. Onsdagens funktionärer fick som sagt väldigt mycket beröm av de lärare som följde klasserna. Ungdomarna var helt enkelt otroliga när de sporrade och inspirerade barnen på längdhopp och kula. Beröm dem när du träffar dem. Att ge dem betyg på dagens insatser är lätt. Var och en av dem är väl värda ett stort smile.

Mvh – BRI-gruppen genom Petra Steen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s