Ledighet av religiösa skäl

Leave from school for religious reasons  

Read more in English down below.

Skolan får då och då förfrågan om ledighet av religiösa skäl – oftast i samband med firandet av religiösa högtider. Skolans hållning är att närvaro i skolan är viktigt och att religionsutövande får skötas så det inte påverkar skolgången.

religioner

Om ledigheten är på grund av familjeskäl i samband med en högtid så kan man alltid lämna in en ledighetsansökan. Den kommer att behandlas som alla andra ledigheter och beviljas endast om det bedöms att frånvaron inte påverkar elevens måluppfyllelse i undervisningen. Ledighetsansökan ska lämnas in till skolan i god tid, minst en vecka innan den önskade ledigheten, så att skolan kan kontakta vårdnadshavare för eventuella frågor.

In English

The school occasionally receives requests for leave of religious reasons – usually they occur in connection with religious holidays. The school’s view in these matters is that attendance in school is important and that religious practice can be managed so that it does not affect schooling.

If leave is due to family reasons in connection with a religious holiday, you can always submit a vacancy request. It will be treated as all other vacancies and will only be granted if it is estimated that the absence does not affect the student’s goal fulfillment in the classroom. The leave application must be submitted to the school in resonable time, within a week before leave, so that the school can contact the guardian for any questions.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s